تناقضات شخصیت شلدون در سریال بیگ بنگ تئوری
اگراز طرفداران سریال بیگ بنگ تئوری باشید حتما میدانید که گل سرسبد شخصیتهای این سریال شخصیت شلدون کوپر است.
سریال بیگ بنگ تئوری یا تئوری انفجار بزرگ یکی از پرطرفدارترین سریال های سیتکام محسوب می شود.
در ابتدای این سریال چهار شخصیت اصلی به همراه یک شخصیت تقریباً اصلی در کنار هم این سریال را آغاز میکنند.
چهار شخصیت اصلی این سریال عبارتند از دکتر شلدون کوپر دکتر لئونارد هفستادر ، دکتر راجش کوترپالی و هاوارد والوویتز.
این چهار نفر در محیط دانشگاه کلتک با همدیگر همکار هستند.
اما یک شخصیت دیگر در کنار اینها که همسایه شلدون و لئونارد است به نام پنی نیز به جمعی شخصیت های اصلی اضافه میشود.
تحلیل کارکتر شلدون
شلدون شخصیتی وسواسی و خودشیفته دارد در عین حال با این که بسیار خودشیفته است و معمولاً با رفتارهایش بقیه را آزار میدهد.
به دلیل اینکه در بچگی کودکی گوشه گیر بوده است و به خاطر نبوغ سرشارش در جمع دیگر کودکان پذیرفته نمی شده است ، درک درستی از رفتار اجتماعی ندارد. بنابراین بسیاری از رفتارهایی که بقیه آنها را ناشی از خودشیفتگی شلدون می پندارند مربوط به ضعف دانستههای او در روابط اجتماعی است.
در واقع در بسیاری از موارد زمانی که این رفتار ناپسند را انجام می دهد فکر می کند رفتار او صحیح است ، این پارادوکس یا تناقض باعث ایجاد لحظه های شاد و کمیک در این سریال می شود.
در سریال بیگ بنگ تئوری اما در قسمت هایی از سریال بیگ بنگ تئوری اینطور احساس می شود که بعضی از اعمال و رفتارهای اجتماعی خود را عامدانه انجام میدهد و معمولاً رفتارهای دشمنانه با خود را به شدت پاسخ میدهد.
مثلاً در قسمت هفتم از فصل دوم سریال بیگ بنگ تئوری شاهد داستان درگیری پنی با شلدون هستیم ، جایی که بعضی از رفتارهای ناخواسته پنی و عدم اطلاع او از اخلاق های خاص شلدون مانند وسواس عجیب شلدون نسبت به لمس شدن غذایش توسط دیگران باعث ایجاد درگیری و کدورت بین آن دو می شود. پس از آن دعوای دو طرف بالا گرفته و هر کدام دست به اعمال تلافی جویانه در قبال یکدیگر می زنند.
در این قسمت مشاهده میکنیم که شلدون به خوبی از مفهوم و معانی رفتارهای ناپسند خود در روابط اجتماعی باخبر است و صرفاً آنها را بر اساس بی اطلاعی از روابط اجتماعی انجام نمی دهد.
در واقع او هنگام انجام دادن این رفتارها و زدن حرف های اهانت آمیز از رفتار خود لذت می برد. چیزی که رفتارهای او را برای ما جذاب میکند این نیست که او از زشتی رفتارهای خود خبر ندارد ، بلکه کودکانه بودن اعمال شلدون است که باعث خنده و تعجب بینندگان می شود.
در واقع لجوج بودن ، بی توجهی به احساسات دیگران و خودخواهی شلدون همراه با بازی زیبای جیم پارسونز نمایشگر یک فرد بزرگسال دارای مدرک دکتری است که با وجود این که در ظاهر فردی بالغ است اما در باطن همچنان شبیه کودکی نابالغ رفتار میکند.
ادامه دارد…